Bericht versturen
Thuis Nieuws

De test van de verpakkingsmateriaalverenigbaarheid

Certificaat
China Zhejiang Ukpack Packaging Co., Ltd. certificaten
China Zhejiang Ukpack Packaging Co., Ltd. certificaten
Klantenoverzichten
De „Diverse Leverancier van het Jaar“ toekenning erkent en eert diverse leveranciers voor opmerkelijke prestaties in het leveren van producten en/of de diensten.

—— Tendensit OMHOOG

Ik ben online Chatten Nu
Bedrijf Nieuws
De test van de verpakkingsmateriaalverenigbaarheid
Laatste bedrijfsnieuws over De test van de verpakkingsmateriaalverenigbaarheid

De test van de verpakkingsmateriaalverenigbaarheid

 

Het testen is niet alles,

Maar het is absoluut onmogelijk niet te testen.

 

Voor verpakking het testen, willen wij „efficiency“ verbeteren en het langste tijdrovende verenigbaarheid testen, vooral die bewaren die niet kunnen worden gebruikt. Natuurlijk, hebben de collega's in de op de markt brengende afdeling en de projectafdeling de grootste hoofdpijn voor dergelijke opmerkingen. Naar hun mening, is dit eenvoudig dogmatisme.

 

Verscheidene jaren geleden, ontmoette ik een privé schoonheidsmiddelenonderneming die nog niet een verpakkend testend mechanisme heeft gevestigd. Hun formulator vertelde me dat als de verpakkingsmaterialen worden gebruikt, wij de verenigbaarheid kunnen enkel testen; Op dat ogenblik, wilde ik haar plagen, zodat vroeg ik doelbewust, „kan onvoorspelbaar verenigbaarheid zijn?“ Zij begreep mijn echte bedoeling niet, en was werkelijk bezorgd: „wat ik kan als doen iets gebeurt? Wanneer het verpakkingsmateriaal en het materiële lichaam worden gebroken, weet u niet het! U bent werkelijk grappig!“ Zo durfte ik niet om deze eenvoudigste theorie te verachten, omdat het enkel zulk een waarheid aan ons openbaart: vandaag, met de snelle ontwikkeling van materiële wetenschap, kan het gebruik van goede materialen onze eindklanten sparen heel wat testend werk inderdaad helpen, maar verenigbaarheid het testen alleen kan niet worden weggelaten.

 

Definitie van verenigbaarheidstest

 

De verenigbaarheid tussen kosmetische verpakking en zijn inhoud verwijst naar de interactie tussen plastic verpakking en schoonheidsmiddelen, met inbegrip van chemische verenigbaarheid, ruim fysieke verenigbaarheid en biologische verenigbaarheid door.

 

Het volgende beschrijft kort de specifieke voorwaarden van diverse onverenigbaarheden:

 

Chemische onverenigbaarheid: de chemische componenten van verpakkingsmaterialen. Tijdens verwerking, hebben de decompositieproducten een chemische reactie met de componenten van schoonheidsmiddelen, die een ongunstige invloed op schoonheidsmiddelen of verpakkingsmaterialen heeft; De chemische onverenigbaarheid wordt vertoond in de verandering van verschijning en geur van verpakkingsmaterialen of schoonheidsmiddelen. Bijvoorbeeld:

 

Het vergelen van Vloeistof:

 

Roze verpakkingsmateriaal die vergelen:

 

Biocompatibility: sommige substanties in verpakkingsmaterialen migreren in schoonheidsmiddelen, wat een ongunstige invloed op gebruikers heeft; Het toont aan dat de ontbindingshoeveelheid schadelijke stoffen de meting overschrijdt in de relevante hygiënische normen of de specificaties van schoonheidsmiddelen in het land wordt gespecificeerd waar de schoonheidsmiddelen dat worden verkocht; Over het algemeen, de schadelijke stoffen omvatten diverse plastic additieven, overblijvende oplosmiddelen, vluchtige organische verbindingen, schadelijke metaalelementen enz. Natuurlijk, niet zullen alle opgeloste plastic additieven een ernstig gevolg op de eigenschappen van schoonheidsmiddelen hebben. Wanneer de opgeloste component één van de componenten van schoonheidsmiddelen is, is de hoeveelheid opgelost zeer klein, en het opgeloste product is onschadelijk aan gebruikers, behoort dit ontbindingsfenomeen tot normale verenigbaarheid. Bijvoorbeeld:

De kleurstof in de plastic precipitaten in de inhoud

De inhoud was oorspronkelijk van wit

 

Fysieke onverenigbaarheid: de fysieke veranderingen hebben tussen het verpakkingsmateriaal en de inhoud toe te schrijven aan de invloed van elkaar plaatsgevonden; De fysieke onverenigbaarheid wordt vertoond door penetratie, adsorptie, barst, het barsten, ontbinding, enz. In testoordeel, wordt de fysieke onverenigbaarheid vaak verkeerd beoordeeld als chemische onverenigbaarheid, omdat het fenomeen van fysieke onverenigbaarheid duidelijk is en de reactie hevig is. Bijvoorbeeld:

oppervlaktebarst

 

Spanning het barsten

Gezien het feit dat de plastieken in kosmetische verpakkingsmaterialen worden gebruikt bepaalde oplosbare weerstand hebben en de schoonheidsmiddelen vrij mild zijn, is de onverenigbaarheid tussen schoonheidsmiddelen en verpakkingsmaterialen meer fysieke onverenigbaarheid die.

 

Bovendien door fijne chemische kwantitatieve analyseexperimenten, bewijst men dat de onverenigbaarheid tussen kosmetische verpakkingsmaterialen en hun inhoud gewoonlijk niet in één enkele vorm verschijnt.

Ongeveer de resultaten van de verenigbaarheidstest

In feite, is de uitdrukkingsvorm van de resultaten van de verenigbaarheidstest vrij complex. Gewoonlijk, zullen vele collega's vragen dat aangezien de verenigbaarheid ongeschikt is, alle steekproeven met de inhoud zouden moeten reageren, en elke steekproef zou problemen moeten hebben. Waarom zijn er goede en slechte steekproeven bij dezelfde temperatuur? In feite, is er een bepaald tarief van ongeschikte verenigbaarheid. Bijvoorbeeld, wanneer 10 steekproeven bij 40 ℃ worden getest, zijn slechts 2 steekproeven gebarsten, en de resterende 8 steekproeven zijn intact. Nochtans, wanneer u het aantal steekproeven aan honderden steekproeven uitbreidt, zult u vinden dat het aantal gebarsten steekproeven zich aan dozens heeft uitgebreid; Door analogie, als dergelijke verpakkingsmaterialen in massaproduktie worden gezet, zal het definitieve probleem geen klein aantal zijn

De gevallen van het verenigbaarheidsongeval

Geval 1

Een een eeuw oude die luxeonderneming voegde zonnescherm aan een product van de basismake-up in het vroege stadium wordt ontwikkeld toe. Aangezien de meeste plastic containers op dat ogenblik van huisdier werden gemaakt, dachten zij niet veel en nog gebruikte containers van hetzelfde materiaal; Voorts was het testende mechanisme van het gehele bedrijf niet op dat ogenblik perfect. Dientengevolge, na een periode, waren zij zeer bang gemaakt om te vinden dat de fles gebarsten was! Na onderzoek, vond men dat de zonneschermcomponent in de inhoud met de HUISDIERENcontainer fysisch onverenigbaar was, zodat werkte het bedrijf snel het product bij; Sedertdien heeft het woord van mond in het bedrijf gezegd dat de HUISDIERENverpakkingsmaterialen strikt belemmerd voor producten met zonneschermingrediënten zijn! Natuurlijk, is deze zin niet volledig nauwkeurige toe te schrijven aan de invloed van het technische niveau op dat ogenblik. Nu, moet de gemeenschappelijke praktijk pp gebruiken of copolyester (zoals PCTA) materialen met geschiktere eigenschappen voor zonnebrandmiddelen.

Geval 2

Een schoonheidsmiddelenreus in de wereld, een stichtingsvloeibaar product, wegens de originele verpakkingsmaterialen, de inhoud veranderde slechts de kleur, zodat na beoordeling, kan het uit de verenigbaarheidstest worden verwijderd. Nadat het product wordt vermeld, de van de de kamertemperatuurstabiliteit van de kwaliteitsafdeling de testrapporten de kleur van de vloeistof in de binnenmuur van het pakket, dat met de binnenmuur van het plastiek vlokkig is. Na het schoonmaken door water en oplosmiddel, is er geen manier om het schoon te maken. Dit geval ook bewijst volledig dat de verenigbaarheidstest niet kan worden weggelaten.

De voorbeelden van algemene praktijk van verenigbaarheid testen: tijd, beproevingsomstandigheden

Neem de regeling van de verenigbaarheidstest als voorbeeld van een schoonheidsmiddelenreus:

(de volgende beproevingsomstandigheden kunnen volgens verschillende voorwaarden van producten worden geselecteerd)

●algemene verenigbaarheidstest:

Na het wegen van het gewicht lege verpakkingsmaterialen, vul de inhoud, dan assembleer hen volgens de de procesvereisten en normen, weeg hen opnieuw, en plaats de geassembleerde steekproeven in de volgende verschillende testomgevingen:

van -20℃4 ℃23 ℃40 ℃50 ℃light (specifieke lichtbronvoorwaarden) cyclische de thermische schok95% vochtigheid, 30 ℃

De opslagtijd is 4-8 weken, of langer

●spanning het barsten test:

Bedek de inhoud bij de positie van de assemblagespanning van de steekproef (b.v. draad, het vastklemmen positie, enz.) met een laag, dan assembleer volgens de standaardassemblagekracht, en plaats de geassembleerde steekproeven in de volgende verschillende testomgevingen:

23℃40℃50℃

De opslagtijd is 4-8 weken, of langer

 

●de posttest van de verwerkingsverenigbaarheid:

Pas een laag inhoud bij de postverwerking (b.v. druk, het galvaniseren, het bespuiten, het hete stempelen, enz.) op de buitenoppervlakte van de te testen steekproef toe, en dan de steekproeven plaatsen in de volgende verschillende testomgevingen:

de ℃cyclic thermische schok van 23℃40, 95%-vochtigheid, 30 ℃

De opslagtijd is 10 dagen

Na het eind van de testcyclus, evalueer en registreer de verschijning van het verpakkingsmateriaal, sommige mechanische bezitsgegevens, tarief van het gewichtsverlies van de de de de inhoud, voorwaarde van de spanningsbreuk, het verouderen voorwaarde, voorwaarde van de kleurenmigratie, de aromastabiliteit, de inhoudsvoorwaarde, enz.

De testmethoden van diverse bedrijven zijn verschillend, maar de meesten van hen kunnen worden samengevat zoals plaatsend de steekproeven in wat meer strenge kunstmatige milieuvoorwaarden lange tijd, en dan evaluerend de voorwaarde en het effect van de steekproeven.

Onderneming van verenigbaarheidslaboratorium

Wanneer het over het verenigbaarheidslaboratorium komt, zal iedereen denken aan diverse testkamers met verschillende hoogte, gewicht en temperatuur, zodat is er geen behoefte om deze testkamers te herhalen; Wat hier zou moeten worden vermeld is de toewijzing van personeel.

 

Aangezien verenigbaarheid het testen zowel verpakkingsmaterialen als inhoud impliceert, moet het een gebied van grensoverschrijdende samenwerking zijn; Vele rekruteringsgevallen zijn voordien ontmoet. Zij allen hopen om talenten aan te werven die zowel verpakkingsmaterialen als inhoud begrijpen. Zij willen slechts geen persoon verpakkingsmaterialen doen, maar kennen verpakkingsmaterialen; Natuurlijk, zijn vele collega's van mening dat dergelijke rekruteringsvereisten inderdaad enigszins hoog en niet zeer praktisch zijn; Maar de theorie is correct. Een rijp verenigbaarheidslaboratorium zou met deskundigen moeten worden uitgerust om de voorwaarde van verpakkingsmaterialen en de voorwaarde van inhoud te beoordelen. Als er geen voorwaarde is om een speciaal verenigbaarheidslaboratorium te vestigen, moeten minstens twee afdelingen samenwerken testen om betrouwbare resultaten te verkrijgen. In een recent geval, bepaalde een bedrijf dat de verenigbaarheidstest door de verpakkingsmateriaalafdeling werd geleid, en de Ingenieur verantwoordelijk voor de verpakkingsmateriaaltest dacht dat het oordeel van de inhoud over het algemeen zelf werd uitgevoerd. Er was geen behoefte om de adviezen van de inhoudsontwikkelaar in het rapport in te vullen, en het deed werkelijk dit in het werkelijke hoeveelheid werk. Gelukkig, vond het beheer het op tijd, vereist men dat het definitieve rapport slechts na de bevestiging van de tevreden afdeling kan worden uitgegeven.

Sommige ontwikkelingstendensen van verenigbaarheid het testen

01 verminderde testtijd

wegens de eindeloze totstandkoming van diverse nieuwe producten, hopen alle bedrijven om het lood te nemen en het marktaandeel te grijpen, zodat hopen de binnenlandse ondernemingen over het algemeen dat de test „snel en nauwkeurig kan zijn“; Momenteel, zelfs vergt de kortste verenigbaarheidstest in de industrie ongeveer vier weken. Als de vier weektest ontbreekt, moeten de verpakkingsmaterialen aangaande geselecteerd, ondoordringbaar gemaakt zijn en getest. Het heropenen van de R&D-cyclus zal onvermijdelijk leiden tot een aanzienlijke vertraging in de tijd aan markt. Dit vereist de ontwikkeling van betrouwbaardere en geschikte testmethodes om efficiency te verbeteren.

Hogere eisen ten aanzien van biocompatibility (02)

Met het wekken van de veiligheidsvoorlichting van de consument, kan om het even welke storing in productveiligheid een merk in een moment vernietigen. Daarom is het veiligheidsdeel van verenigbaarheidstest opgeheven aan een ongekende hoogte. Voor eindondernemingen, die moet de hoeveelheid schadelijke stoffen heel wat middelen verbruiken ontdekken, en de correlatie met de belangrijkste zaken is niet hoog. Slechts kunnen een paar super grote multinationale ondernemingen speciale laboratoria voor speciaal onderzoek vestigen; Momenteel, is de tendens in de industrie dat de materiële leveranciers of de derde partijen relevante tests en kwestie relevante rapporten of certificaten uitvoeren. Er zij op gewezen dat de industrie nu neigt om de materialen van de voedselrang op het onderzoek en de ontwikkeling van kosmetische verpakkingsmaterialen toe te passen.

het consumentengebruiktest van de 03 integratiesimulatie

De laatste jaren, zijn het verband tussen het gebruikseffect van schoonheidsmiddelen en de verpakking dichter en dichter geworden. om te verifiëren of de producten het verwachte gebruikseffect kunnen bereiken, hebben vele bedrijven heel wat prestaties passende tests tussen verpakkingsmaterialen en inhoud in de verenigbaarheidstestmethode groep omvat. Bijvoorbeeld, is een het Zonneschermnevel van de lichaamsnevel veilig en redelijk, wat noch chemische onverenigbaarheid noch fysieke onverenigbaarheid is. Nochtans, omdat de inhoud vele poederachtige grondstoffen bevat, tijdens het proces om het materiaal uit te pompen, zal het poedermateriaal gedeeltelijk de pijpleiding van het pomplichaam, die zal leiden tot de vorm van de niet mistige pomp maar rechtstreeks blokkeren, en het is niet geschikt voor consumenten om het te gebruiken. Vermindert direct de wens opnieuw te kopen.

04 anderen

Op dezelfde manier hebben sommige mensen het concept productieverenigbaarheid naar voren gebracht, of de staat van verpakkingsmaterialen en materialen in het productie en het vullen proces, of de verpakkingsmaterialen met het daadwerkelijke vullende proces worden aangepast, etc. wordt aangepast.

om de verpakkingsmaterialen met het gebruik, de productie en het vervoer van consumenten „compatibel“ meer te maken, is het onvermijdelijk om de diepgaande mededeling te vereisen en de samenwerking van veelvoudige afdelingen in het vroege stadium, om het verwachte effect te bereiken, maximaliseert de productieefficiency, voldoet aan de behoeften zoveel mogelijk van consumenten, en brengt zelfs verrassingen.

 

 

 

Bartijd : 2022-03-23 16:56:29 >> Nieuwslijst
Contactgegevens
Zhejiang Ukpack Packaging Co., Ltd.

Contactpersoon: Mr. Lucas

Tel.: +86 13867191426

Fax: 86-0575-82937081

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)